Pályázataink

NyomtatásE-mail

Pákozd Római Katolikus Plébánia 2021

( 0 értékelés )

Pákozd Római Katolikus Plébánia - Magyar Falu Program nyertes pályázatunk

 

2021. évben:

A projekt rövid ismertetése:

A pályázatunk tárgyát képező Pákozd Római Katolikus Plébánia, néhány éve még használaton kívüli épületnek minősült.

A 2019-es Magyar Falu Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően sikerült az épületet újra használhatóvá tenni.

Jelen beruházásunk, ennek a programnak a folytatása. Plébánia udvarán belüli ivóvíz és szennyvíz vezetékek kiváltása és a rendezvényeink során, különösen kedvezőtlen időjárási körülmények esetén nagyon fontos előterasz szerkezet kialakítása valósult meg a Magyar Falu Program támogatásából.

Bővebben...

 

NyomtatásE-mail

Gárdony Római Katolikus Plébánia

( 3 értékelés )

Gárdonyi Katolikus templom közvetlen környezetének megújítása

Gárdony Római Katolikus Plébánia, 9 309 994 forint, vissza nem térítendő támogatást nyert, Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, a Széchenyi 2020 program keretén belül, az „Innovatív mintaértékű többfunkciós kulturális, szabadidős közösségi tér létrehozása Gárdony belvárosában” című TOP-7.1.1-16-H-050-1 kódszámú Felhíváson, a „Gárdonyi Katolikus templom közvetlen környezetének megújítása” tárgyban. Támogatás intenzitása, a megvalósított projekt elszámolható beruházási összegére vonatkozóan 44,33 %.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt kiindulásakor a környezetéhez méltatlan, leromlott állapotban lévő egyházi (és kis részben önkormányzati) közösségi tér újult meg. Különösen nyári időszakokban, misenapokon, rendszeresen, a templomot közvetlenül környékező területre is kiszorul a nagyszámú hívő közösség. A Gárdonyi Katolikus Templom (Jézus Szíve templom) Gárdony központjában helyezkedik el. 1942-1944 között épült, magyaros építészeti elemekkel díszített és jelenleg helyi műemléki védelem alatt áll. Az épület projektünkkel nem érintett, csak a templomot körbe ölelő, elnyújtott trapéz alakú zöldfelület felújítása történt meg. A több irányból nyitott térszerkezetet megtartottuk, amelyet az épület közösségi funkciója is indokolt. Megfelelő rávezetésekkel és térszerkezet kialakításával, a projekt kiindulásakor kissé elhanyagolt képet mutató terület igazi települési parkként funkcionálhat tovább. A megvalósított fejlesztés, Kedvezményezett Egyház számára különösen fontos, egyben Gárdony városközpont összehangolt felújításának is fontos lépése, kapcsolódik korábbi támogatásban részesített EU és hazai forrású Önkormányzati pályázatokhoz.

A projekt eredményeképpen, a Gárdonyi Katolikus templom közvetlen környezetében, 455 m2 városi területen létrehozott vagy felújított nyitott tér jött létre. A beruházás sikeres megvalósítása, nemcsak a Gárdony Római Katolikus Plébánia, hanem Gárdony Város Önkormányzat megítélésére is kedvező hatású.

 

További információ kérhető:

Marczellné Balczó Andrea (Kedvezményezett gárdonyi képviselője)

Elérhetősége: Tel: +36 22 370 350, E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

A projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00190

Szerződött támogatás összege: 9 309 994 Ft

Megvalósított projektünk elszámolható beruházási összege: 20 999 703 Ft

Támogatás intenzitása: 44,33 %

A projekt tényleges fizikai befejezésének dátuma: 2021. február 26.


   

NyomtatásE-mail

Pákozd Római Katolikus Plébánia 2019

( 8 értékelés )

Pákozd Római Katolikus Plébánia - Magyar Falu Program nyertes pályázatunk

2019. évben:

A projekt rövid ismertetése:

A Magyar Falu Program pályázati támogatásból elkészült a pákozdi Római Katolikus Plébánia épületének részleges felújítása. Röviden a Plébánia épületéről: egy 30 m x 10 m-es épület, kb. az 1970-es években történt nagyobb felújítás, az eltelt évek alatt az épület állaga, a nyílászárók, valamint az elektromos rendszer és közművezetékek állapota is nagyon rossz állapotba került, ezért szükségessé vált az épület felújítása.

Nagy örömmel fogatuk, hogy nyertünk a Magyar Falu Program „használaton kívüli épületek felújítása, bővítése” elnevezésű pályázatán A pályázaton nyert összegből a következő munkákat végeztük el: külső vakolás, terasz, járda térkövezés, az épület körbe betonozása vízelvezetéssel. Nyílászárók cseréje. Az épület teljes elektromos hálózatának cseréje és szerelőbeton elkészítése valósult meg.

Továbbiakban reméljük, hogy a következő Magyar Falu Program pályázatán is részesülünk támogatásban és az épületet mielőbb használatba tudjuk venni.

Bővebben...

   
joomla template