NyomtatásE-mail

Aktuális hirdetések

( 389 értékelés )

Hirdetések

2017. június 25. - Évközi 12. Vasárnap

2017. Június 25. A Gárdonyi Templom Búcsúja (Jézus Szent Szíve jún. 23.)


Gárdony: július 1-én első szombat lesz, a szentmise előtt 16 órától imádkozzuk a rózsafűzért, valamint a Rózsafüzér Társulat tagjainak titokcserét tartunk.


A hagyományos péterfillér-gyűjtés július 2-án következő vasárnap lesz. A gyűjtésből befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.


Tóth Béla kápolnásnyéki plébános atya, június 25-én vasárnap 10 órakor, a kápolnásnyéki templomban mutatja be aranymiséjét, pappá szentelésének 50. évfordulóján. Béla atya sok szeretettel hívja a kedves testvéreket.


Június 25-én vasárnap 16 órakor, a Kápolnásnyéki Jézus Szíve Templomban, a templom búcsúja alkalmából hangverseny lesz. A belépés díjtalan! A hangverseny plakátját megtaláljuk a hirdetőtáblán.


Testtartások és gesztusok a szentmisében: A hatályban lévő Római Misekönyv Általános Rendelkezései c. dokumentum kiemeli: „A hívek álljanak a Kezdőének elejétől, illetve a pap oltárhoz vonulásától egészen a Könyörgés (collecta) végéig, az Alleluja éneklésekor Evangélium előtt; az Evangélium, továbbá a Hitvallás és az Egyetemes Könyörgések alatt...” (RMÁR 43.).

Püspök atya kéri, hogy a jövőben minden templomban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyári ülésén hozott döntésének megfelelően alkalmazzuk a fenti rendelkezés 43. pontjában előírtakat, amely szerint a szentmise kezdetétől a Könyörgés (collecta) végéig állva marad a pap, a diakónus, a szolgálattevők, valamint az egész nép. Akinek egészségi állapota ezt nem teszi lehetővé, az ülhet.


A Szent Anna Kápolna díszgyertyája illetve Szent Anna szentkép/könyvjelző imádsággal a szentmise után megvásárolható. A vásárlással a kápolna fenntartását támogatjuk.


Templomunk díszgyertyája továbbra is vásárolható, a gyertya megvásárlásával az egyházközséget támogatjuk. A díszgyertyából kitettünk egy mintadarabot a kisasztalra. A gyertya megvásárolható a könyvtárszobában, illetve a sekrestyében.

joomla template