NyomtatásE-mail

Aktuális hirdetések

( 515 értékelés )

Hirdetések

 

2024. május 19. - Pünkösd

Ferenc pápa rendelkezése értelmében 2018. március 3-án az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasárnap utáni hétfőn a régi pünkösdhétfőn ünneplünk. Tehát az egyházban liturgiájában a pünkösdhétfő megszűnt és helyét a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapja vette át.


Május 20-án, hétfőn (pünkösdhétfőn) a Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja emléknapján, Spányi Antal megyés püspök imádságra hívja az egyházmegye papságát, a szerzeteseket, a fiatalokat, a családokat, a Prohászka Imaszövetség tagjait és minden Katolikus Rádiós hallgatót Bodajkra, a Mindenkor Segítő Szűz Mária Kegyhelyére, hogy együtt fohászkodjanak új papi és szerzetesi hivatásokért és hálát adjanak az alapításának 20 éves évfordulóját ünneplő Magyar Katolikus Rádióért

A részletes programot megtaláljuk a az Egyházmegye honlapján:

https://www.szfvar.katolikus.hu/hirek/imanap-a-jo-hir-hordozoiert-bodajkon-20240520


Május 20-én hétfőn (pünkösdhétfőn), az Egyházmegyei zarándoklat miatt szentmiséket nem tartunk! A híveket sok szeretettel hívjuk Bodajkra a zarándoklatra!


Május 26-án, Szentháromság vasárnapján az agárdi templomban elsőáldozás lesz a 9:30-kor kezdődő szentmise keretében! Kérem, hogy imádkozzunk a leendő elsőáldozókért!


Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása

Fontos tudni, hogy a 2018-tól benyújtott rendelkezés, az egyház technikai számára szóló nyilatkozatot újabb nyilatkozat beadásáig, vagy visszavonásig a következő években is figyelembe veszi a NAV.

Mivel az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását, kérjük, hogy amennyiben módosítás nélkül elfogadja a NAV által felajánlott adóbevallást, ne felejtsen el rendelkezni az online felületen adója 1+1 %-áról.

Ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett plakátokról, valamint a plébánia honlapján.

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a „nullás” bevallás is számít!

Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1 %-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.

 

joomla template